Yangın Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar uygun kapı kolu kadar olur.
Yangından korunmayla alakadar aldatmaınacak önlemler beyninde yaşamsal ögönen nâkil tedbirlerden biri de yangın merdivenidir.
Böylelikle imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış evet.
Yangın bapsı evgin çıkış sinein kullanılacaksa o hengâm gerekli koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.
Bu baplar sebebiyle ani vüruten durumlarda binadaki boşaltma mesleklemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir şekilde binayı vazgeçme etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.
1 mm yahut daha lafın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok elan elleme ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz kabil fiyatı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın fiyatı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi makul sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve yazanak ile belirlenir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini mutabık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kellelı kriterler nazar önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sağlıklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Cam yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve genellikle çağcıl binalarda kullanılır.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan Yangın kapısı istanbul fi yatı ve zeminında hiçbir semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile özge taksimmlerden ayrılır.
Dolgu kullanılarak kapı tehiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu alfabemızda;
Yangın merdivenlerinin duhulleri ve yolları, amelî davranışaretlerle bariz hale getirilmelidir. Yangın boşaltma yollarını gösteren hizmetaretler, insanlara ivedili durumlarda harbi yolu bulmalarında yardımcı evet.
Kaçış muhtevain kullanılmasına mezuniyet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en daraç basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair konstrüksiyonlarda 125 mm’ den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki indinde engel, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar karınin yangın merdiveni zorunluluğu, bina yüksekliğine demetlı olarak Genel olarak, 2023 seneı itibarıyla 30 metreden henüz yüksek olan ustalıkyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni mecburi hale gelmektedir.
Yangın merdivenleri oflaz aydınlatılmalı ve makul işlemaretlemelerle belirtilmelidir. Ivedi durumda insanların merdivenleri hızla bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.